Wie ben ik?

Mijn naam is Luba Zoebkova.

Ik ben geboren en getogen in Moskou, studeerde talen en ben gepromoveerd in de Oosterse Letterkunde.

Tot 1992, toen ik met een Nederlander trouwde, werkte ik als onderzoeker van Indiase cultuur in de Russische Academie van Wetenschappen. Bovendien doceerde ik Engels en Tamil aan de universiteit.

In Nederland ben ik tevens werkzaam als freelance vertaler en met intervallen docent Russisch aan het ITV, Hogeschool voor tolken en vertalen te Utrecht.
In 2005 heb ik de vierjarige HBO-opleiding afgerond op Holos, Academie voor Massagetherapie te Utrecht. Ik volgde ook twee jaar de opleiding tot counsellor en coach aan de 'Academie voor Councelling en Coaching'. Daarbij volgde ik ook de benodigde cursussen 'Natuurlijke geneeskunde' en 'Persoonlijke ontwikkeling'.

De kennis van de oude Indiase Wijsheid en van de sociale psychologie in verschillende culturen, die ik in vele jaren heb vergaard, kon ik vroeger via publikaties verspreiden. Nu breng ik deze in de praktijk tijdens multiculturele trainingen, massage sessies en in therapeutische gesprekken.

Ik ben gediplomeerd Massagetherapeut en lid van de VNT, waardoor mijn natuurgeneeskundige consulten vergoed kunnen worden door de verzekering.